00000

Recept på julskinka med senapsgriljering. Det rivna clementinskalet kan bytas ut mot rivet skal av en halv apelsin.

För 1 julskinka

Ingredienser

Julskinka

1 julskinka rimmad,kokt ( ca 3 kg)

Griljering:

0,5 dl senap svensk
1,5 msk senap dijon
1 msk florsocker
1 äggula
1 clementin
2 msk ströbröd

Julskinka med senapsgriljering – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda senap, florsocker och äggula. Skölj clementinen i varmt vatten. Riv det yttersta skalet och blanda ner det i senapsblandningen. Bred blandningen över skinkan och strö över ströbrödet.
  3. Ställ skinkan mitt i ugnen och griljera den 15-20 minuter, tills den fått fin färg. Låt kallna och ställ skinkan i kylen.

Tips! Du kan också griljera julskinka med panko: