Julskinka med senapsgriljering

Recept på julskinka med senapsgriljering. Det rivna clementinskalet kan bytas ut mot rivet skal av en halv apelsin.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Julskinka

  • 1 julskinka - rimmad, kokt ( ca 3 kg)

Griljering

  • 0,5 dl senap - svensk
  • 1,5 msk senap - dijon
  • 1 msk florsocker
  • 1 äggula
  • 1 clementin
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Blanda senap, florsocker och äggula. Skölj clementinen i varmt vatten. Riv det yttersta skalet och blanda ner det i senapsblandningen. Bred blandningen över skinkan och strö över ströbrödet.

  3. Ställ skinkan mitt i ugnen och griljera den 15-20 minuter, tills den fått fin färg. Låt kallna och ställ skinkan i kylen.

Tips! Du kan också griljera julskinka med panko:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!