Julskinka med senapsgriljering
Recept på julskinka med senapsgriljering. Det rivna clementinskalet kan bytas ut mot rivet skal av en halv apelsin.
Julskinka
- 1 julskinka - rimmad, kokt ( ca 3 kg)
Griljering
- 0,5 dl senap - svensk
- 1,5 msk senap - dijon
- 1 msk florsocker
- 1 äggula
- 1 clementin
- 2 msk ströbröd
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper.
-
Blanda senap, florsocker och äggula. Skölj clementinen i varmt vatten. Riv det yttersta skalet och blanda ner det i senapsblandningen. Bred blandningen över skinkan och strö över ströbrödet.
-
Ställ skinkan mitt i ugnen och griljera den 15-20 minuter, tills den fått fin färg. Låt kallna och ställ skinkan i kylen.