Julskinka med rosmarin, apelsin och ingefära

4.74.74.74.74.7

Den här griljeringen ger julskinkan ett rejält lyft! Apelsinen och kryddorna blir tillsammans med skinkans sälta en riktigt lyckad och fräsch kombination!

För 30 personer

Ingredienser

1 julskinka, färdig kokt eller ungsbakad

GRILJERING

1 ägg
0,5 dl svensk senap
1 apelsin, finrivet skal
2 rosmarin, stora kvistar, finhackade
0,3 färsk ingefära, riven
1 dl ströbröd

GARNERING

1 pkt nejlikor
1 knippa rosmarin, kvistar

Griljera julskinkan med rosmarin, apelsin och ingefära – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda ägg, senap, apelsinskal, rosmarin och ingefära. Blanda ströbrödet i smeten.
  3. Bred griljeringen över skinkan och lägg skinkan på en långpanna eller ugnssäker form.
  4. Griljera mitt i ugnen ca 15 min. Garnera med nejlikor och rosmarin.
Fler recept med: Fläskkött, Jul