00000

Den här griljeringen ger julskinkan ett rejält lyft! Apelsinen och kryddorna blir tillsammans med skinkans sälta en riktigt lyckad och fräsch kombination!

För 30 personer

Ingredienser

1 julskinka färdig kokt eller ungsbakad

GRILJERING

1 ägg
0,5 dl svensk senap
1 apelsin finrivet skal
2 rosmarin stora kvistar, finhackade
0,3 färsk ingefära riven
1 dl ströbröd

GARNERING

1 pkt nejlikor
1 knippa rosmarin kvistar

Griljera julskinkan med rosmarin, apelsin och ingefära – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda ägg, senap, apelsinskal, rosmarin och ingefära. Blanda ströbrödet i smeten.
  3. Bred griljeringen över skinkan och lägg skinkan på en långpanna eller ugnssäker form.
  4. Griljera mitt i ugnen ca 15 min. Garnera med nejlikor och rosmarin.