Julskinka med calvados- och senapsgriljering

Recept på julskinka med calvados- och senapsgriljering. Calvadosen i griljeringen kan bytas ut mot konjak. Se upp så att julskinkan inte blir för mörk.

För 1 skinka

Ingredienser

Julskinka med senapsgriljering

1 julskinka rimmad kokt (ca 3 kilo)
0,75 dl grov senap
1-2 msk strösocker
1 msk calvados
1 äggula
3 msk ströbröd

Julskinka med calvados- och senapsgriljering – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
  2. Blanda ihop senap, socker, calvados, äggula och 2 msk  ströbröd. Bred blandningen på skinkan. Strö över 1 msk ströbröd.
  3. Sätt in skinkan mitt i ugnen 15-20 min.
  4. Låt skinkan kallna och skär den i tunna skivor.