Julskinka med calvados- och senapsgriljering

Recept på julskinka med calvados- och senapsgriljering. Calvadosen i griljeringen kan bytas ut mot konjak. Se upp så att julskinkan inte blir för mörk.
Allt om Mat

Julskinka med senapsgriljering

  • 1 julskinka - rimmad kokt (ca 3 kilo)
  • 0,75 dl senap - grov
  • 1 - 2 msk strösocker
  • 1 msk calvados
  • 1 äggula
  • 3 msk ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkan i en ugnssäker form.

  2. Blanda ihop senap, socker, calvados, äggula och 2 msk  ströbröd. Bred blandningen på skinkan. Strö över 1 msk ströbröd.

  3. Sätt in skinkan mitt i ugnen 15-20 min.

  4. Låt skinkan kallna och skär den i tunna skivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!