Julskinka i ugn

Recept på julskinka i ugn av Fredrik Eriksson. Stek skinkan långsamt på låg temperatur, avsluta med att griljera den.

Ingredienser

  • 1 skinka - rimmad (ca 3 kilo)
  • 2 äggulor
  • 3 msk senap - skånsk
  • 3 msk ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Torka av skinkan. Lägg den i en ugnssäker form, sätt i en stektermometer. Tillaga mitt i ugnen till 72° innertemperatur, beräkna 4–5 timmar.

  2. Ta ut skinkan och låt den svalna. Dra bort nätet och skär bort svålen. Behåll gärna så mycket av fettet som möjligt. Höj ugnsvärmen till 200°.

  3. Rör ihop äggulor och senap och bred över skinkan. Strö över ströbrödet. Griljera mitt i ugnen tills skinkan fått fin färg, ca 20 min. Kyl skinkan. Skär i tunna skivor före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!