00000

Självklart kan även julskinkan få en ny kostym. Det här är ett recept som Cecilia Lundin i vårt provkök gjort med ingefära och apelsin och med panko för fin frasighet. Perfekt för dig som inte vill griljera med söt senap!

För 1 julskinka

Ingredienser

2 msk dijonsenap
2 msk råsocker
2 msk ingefära finriven
1/2 apelsin rivet skal av
1 äggula
1 dl panko japanskt ströbröd

10 min + 15 min i ugn

Julskinka griljerad med ingefära och panko – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär ev bort svål och fett från skinkan.
  2. Blanda senap, socker, ingefära, apelsinskal och ägg. Bred blandningen över skinkan och strö över panko.
  3. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 15 min, tills den fått fin färg. Ta ut och låt svalna.

Det japanska ströbrödet panko hittar du i välsorterade mat-butiker.

Fler recept med: Okategoriserade