00000

Supersmarrigt recept på julskinka. På Ängavallen är skinkan lättrökt.

För 1 skinka

Ingredienser

1 skinka rimmad eller lättrökt (ca 3 kg)
2 äggulor
3 msk senap skånsk
3 msk ströbröd

10 min + 5 timmar och 20 min i ugnen

Julskinka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Torka av skinkan. Lägg den i en ugnssäker form, sätt i en stektermometer. Tillaga mitt i ugnen till 72° ­in­­ner­temperatur, beräkna 4–5 timmar.
  2. Ta ut skinkan och låt den svalna. Dra bort nätet och skär bort ­svålen. Behåll gärna så mycket av ­fettet som möjligt. Höj ugnsvärmen till 200°.
  3. Rör ihop äggulor och senap och bred över skinkan. Strö över ströbrödet. Griljera mitt i ugnen tills skinkan fått fin färg, ca 20 min. Kyl skinkan och skär den i tunna skivor före servering.
Fler recept med: Jul, Övrigt