Julsallad med gravad lax

Julsallad med gravad lax är en fräsch sallad som även passar bra att göra en stor sats av och servera på julbordet.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 1 avokado
  • 50 g rucola
  • 100 g fetaost
  • 0,5 dl pistaschnötter - skalade
  • 2 msk lingon

Dressing

  • 0,5 msk senap - grov
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk apelsin - pressad
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 200 g lax - gravad, i tunna skivor
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Skär bort allt skal från apelsinerna. Skär ut hinnfria klyftor ur apelsinerna, ta till vara saften som rinner ut.

  2. Dressing: Blanda ihop de båda senapssorterna, apelsinsaft och socker. Vispa i oljan, lite i taget. Krydda med salt och peppar.

  3. Halvera, kärna ur och skär avokadon i skivor. Lägg rucolan på ett fat. Lägg på apelsin- och avokadoskivor. Smula över fetaost och strö på nötter och lingon.

  4. Servera salladen med dressingen och gravad lax toppad med bladpersilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!