3.23.23.23.23.2

Julsallad med gravad lax är en fräsch sallad som även passar bra att göra en stor sats av och servera på julbordet.

För 2 personer:

Ingredienser

2 apelsiner
1 avokado
50 g rucola
100 g fetaost
0,5 dl pistaschnötter, skalade
2 msk lingon

Dressing:

0,5 msk senap, grov
0,5 msk dijonsenap
1 msk apelsin, pressad
0,5 tsk strösocker
0,5 dl rapsolja
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

200 g lax, gravad, i tunna skivor
bladpersilja

15 minuter

Julsallad med gravad lax – gör så här:

  1. Skär bort allt skal från apelsinerna. Skär ut hinnfria klyftor ur apelsinerna, ta till vara saften som rinner ut.
  2. Dressing: Blanda ihop de båda senapssorterna, apelsinsaft och socker. Vispa i oljan, lite i taget. Krydda med salt och peppar.
  3. Halvera, kärna ur och skär avokadon i skivor. Lägg rucolan på ett fat. Lägg på apelsin- och avokadoskivor. Smula över fetaost och strö på nötter och lingon.
  4. Servera salladen med dressingen och gravad lax toppad med bladpersilja.