3.53.53.53.53.5

Julkryddade minihamburgare med grön coleslaw passar bra till ett glas öl. Den nyttiga grönkålen och äpple har blandats ner i coleslaw.

För 10 burgare:

Ingredienser

250 g nötfärs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald 
1 krm chiliflakes
1 krm kryddpeppar, mald
1 msk smör
10 minihamburgerbröd, se recept

Grön coleslaw:

100 g grönkål
0,,5 äpple
1 msk gul lök, hackad
2 msk majonnäs
1 msk gräddfil
1 krm kummin, hel
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

saltgurka, ev

30 minuter

Julkryddade minihamburgare – gör så här:

  1. Coleslaw: Skiva kålen tunt, gärna på mandolin. Skala, kärna ur och  grovriv äpplet. Låt det rinna av på ett hushållspapper. Blanda alla ingredienser till coleslawen.
  2. Blanda färsen med salt och kryddor. Dela i tio små bitar och forma till hamburgare. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  3. Dela hamburgerbröden och lägg i nystekta minihamburgare. Lägg på en klick coleslaw. Servera gärna med saltgurka.
    pren