Julkryddade minihamburgare med grön coleslaw

Julkryddade minihamburgare med grön coleslaw passar bra till ett glas öl. Den nyttiga grönkålen och äpple har blandats ner i coleslaw.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 g nötfärs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm kryddpeppar - mald
  • 1 msk smör
  • 10 minihamburgerbröd - se recept

Grön coleslaw

  • 100 g grönkål
  • 0,5 äpple
  • 1 msk gul lök - hackad
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk gräddfil
  • 1 krm kummin - hel
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • saltgurka - ev

Julkryddade minihamburgare

  1. Coleslaw: Skiva kålen tunt, gärna på mandolin. Skala, kärna ur och  grovriv äpplet. Låt det rinna av på ett hushållspapper. Blanda alla ingredienser till coleslawen.

  2. Blanda färsen med salt och kryddor. Dela i tio små bitar och forma till hamburgare. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  3. Dela hamburgerbröden och lägg i nystekta minihamburgare. Lägg på en klick coleslaw. Servera gärna med saltgurka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!