Julkryddad rödkål

Recept på en modern julkryddad rödkål, sötsyrlig och rund i smaken.
Allt om Mat
Julkryddad rödkål
Julkryddad rödkål Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 kg rödkål
  • 2 rödlökar
  • 1 tsk kanel - malen
  • 0,5 tsk spiskummin - malen
  • 0,5 tsk nejlika - malen
  • 1 msk ingefära - riven, färsk
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 dl glögg
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • 4 röda äpplen
  • 1 dl russin
  • 5 fikon - lätt blötlagda
  • 1 msk svart vinbärsgelé
  • 3 msk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk pektin - flytande
  • 1 apelsin - rivet skal

Gör så här

  1. Skär bort rotstocken och finstrimla kål och lök.

  2. Strö över kanel, spiskummin och nejlika, ingefära och ev sambal oelek. Häll på glögg och vinäger och låt stå 2 timmar.

  3. Koka sakta ca 30 minuter.

  4. Tärna äpplena, tillsätt hälften samt russin, fikon, vinbärsgelé, honung, salt och peppar och koka sakta 10–15 minuter.

  5. Rör ner 3 msk pektin och resten av äppeltärningarna och koka 2 minuter till.

  6. Smaka av med apelsinskalet och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!