Julköttbullar med kanel och mandel

Recept på julköttbullar med kanel och mandel. Gör dubbel sats om ni är många.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 skivor formbröd - utan kanter
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 gul lök
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 krm kanel - mald
  • 1 krm kryddpeppar - mald

Stekning

  • 2 msk smör

Garnering

  • 25 g mandel - rostad, flagad

Gör så här

  1. Smula brödet och blanda det med grädde i en skål. Låt det svälla ca 10 min. Skala och riv löken.

  2. Blanda alla ingredienser och arbeta allt smidigt. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda.

  3. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna i omgångar ca 5 min runt om. Skaka pannan då och då.

  4. Strö över mandeln och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!