Julköttbullar med kanel och mandel

Recept på julköttbullar med kanel och mandel. Gör dubbel sats om ni är många.

För 50 köttbullar

Ingredienser

500 g nötfärs
2 formbröd utan kanter
1 dl vispgrädde
0,5 gul lök
1 ägg
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 krm kanel mald
1 krm kryddpeppar mald

Stekning:

2 msk smör

Garnering:

25 g mandel rostad, flagad

Julköttbullar med kanel och mandel – gör så här:

  1. Smula brödet och blanda det med grädde i en skål. Låt det svälla ca 10 min. Skala och riv löken.
  2. Blanda alla ingredienser och arbeta allt smidigt. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda.
  3. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna i omgångar ca 5 min runt om. Skaka pannan då och då.
  4. Strö över mandeln och servera.
Fler recept med: Jul, Köttfärs, Övrigt