Julköttbullar med kanel och mandel
Recept på julköttbullar med kanel och mandel. Gör dubbel sats om ni är många.
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 2 skivor formbröd - utan kanter
- 1 dl vispgrädde
- 0,5 gul lök
- 1 ägg
- 1,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 2 krm kanel - mald
- 1 krm kryddpeppar - mald
Stekning
- 2 msk smör
Garnering
- 25 g mandel - rostad, flagad
Gör så här
-
Smula brödet och blanda det med grädde i en skål. Låt det svälla ca 10 min. Skala och riv löken.
-
Blanda alla ingredienser och arbeta allt smidigt. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda.
-
Stek köttbullarna i smör i en stekpanna i omgångar ca 5 min runt om. Skaka pannan då och då.
-
Strö över mandeln och servera.