Julköttbullar med ansjovis

Köttbullarna får en god umamismak av ansjovis och ost.
Anna Wendt
Servera köttbullarna med lite riven ost på toppen.
Servera köttbullarna med lite riven ost på toppen. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 500 g fläskfärs
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 gul lök - stor
  • 1 burk anjovisfiléer - (125 g)
  • 150 g västerbottensost - riven
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla ca 5 min. Skala och riv löken. Mosa eller mixa ansjovisen med sitt spad.

  2. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, lök, ansjovis och ost. Krydda med salt och peppar. Forma till runda köttbullar med blöta händer.

  3. Stek köttbullarna i smör i omgångar ca 8 min. Servera gärna med lite riven ost på toppen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!