55555

Julknäcke kryddas med vörtmix och pepparkakskryddor.

För 10 brödkakor:

Ingredienser

5 dl mjölk
8,5 dl grahamsmjöl, (510 g)
4,5 dl rågmjöl, grovt (250 g)
100 g vetesurdeg
12 g jäst
0,5 dl vörtmix
1 msk honung
1 msk salt
1 tsk pomerans, mald
0,5 tsk ingefära, mald
0,5 tsk kanel, mald
0,5 tsk kryddnejlikor, malda

1 1/4 timme + 8 min i ugn

Julknäcke – gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser i en hushållsmaskin. Låt degen vila övertäckt ca 12 timmar i kylen.
  2. Sätt ugnen på 250°. Ta små bitar av degen och kavla ut till tunna, runda kakor på mjölad arbetsbänk. Lägg kakorna på plåtar och grädda mitt i ugnen i omgångar 7–8 min. Låt bröden kallna på galler.

Recept av Fredrik Björlin

Fler recept med: Bakning, Jul, Matbröd