Julkavring med nötter och torkad frukt

Recept på julkavring. Det perfekta julbrödet, passar lika bra till sillen som till skinkan och ostarna.

För 3 limpor

Ingredienser

1 dl sötmandel
50 g torkade aprikoser
50 g torkade fikon
1 liter filmjölk
3 dl mörk brödsirap
4 dl rågkross
8 1/2 dl havregryn
3 dl solrosfrön
2 dl russin
1 1/2 msk salt
1/2 msk hel kummin
1/2 msk mald fänkål
8 1/2 dl vetemjöl (ca 500 g)
2 msk bikarbonat

20 min+1 timme och 15 min

Julkavring – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skålla och skala mandeln. Grovhacka aprikoser och fikon.
  2. Blanda alla ingredienser, förutom mjöl, bikarbonat, mandel och torkad frukt, i en degblandare. Starta blandaren på låg hastighet.
  3. Blanda mjöl och bikarbonat och blanda snabbt ner det i smeten. Rör i mandel och torkad frukt.
  4. Fördela smeten i smorda avlånga brödformar, à  1 1/2 liter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme och 15 min.
Fler recept med: Övrigt