Juliga kycklingköttbullar

Recept på juliga kycklingköttbullar. Köttbullar på kyckling passar lika bra som vanliga köttbullar på julbordet. De här är rullade i en pepparblandning före stekning.
Charlotte Jenkinson
Recept på juliga kycklingköttbullar.
Recept på juliga kycklingköttbullar. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 800 g kycklingfärs
  • 2 salladslökar
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 äggula
  • 1,5 msk vispgrädde
  • 3 msk rapsolja

Panering

  • 1 msk kryddpepparkorn
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och finhacka salladslöken. Blanda färsen med ­salladslök, salt, potatismjöl, äggula och grädde.

  2. Krossa kryddpepparkornen i mortel. Blanda dem med ströbröd och peppar i en djup tallrik.

  3. Forma små jämnstora köttbullar av färssmeten (ca 50 st). Den är ganska klibbig, så det går lättast med blöta händer. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

  4. Sätt ugnen på 200°. Rulla kycklingbullarna i ströbrödsblandningen och stek dem runt om i olja så att de får fin färg, ca 3 min. Lägg dem i en ugnssäker form. Efterstek mitt i ­ugnen ca 10 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!