Juliga kycklingköttbullar
Ingredienser
- 800 g kycklingfärs
- 2 salladslökar
- 1,5 tsk salt
- 1 msk potatismjöl
- 1 äggula
- 1,5 msk vispgrädde
- 3 msk rapsolja
Panering
- 1 msk kryddpepparkorn
- 1 dl ströbröd
- 0,5 tsk svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Ansa och finhacka salladslöken. Blanda färsen med salladslök, salt, potatismjöl, äggula och grädde.
-
Krossa kryddpepparkornen i mortel. Blanda dem med ströbröd och peppar i en djup tallrik.
-
Forma små jämnstora köttbullar av färssmeten (ca 50 st). Den är ganska klibbig, så det går lättast med blöta händer. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
-
Sätt ugnen på 200°. Rulla kycklingbullarna i ströbrödsblandningen och stek dem runt om i olja så att de får fin färg, ca 3 min. Lägg dem i en ugnssäker form. Efterstek mitt i ugnen ca 10 min.