Juliga köttbullar

3.93.93.93.93.9

Köttbullar är saftiga med traditionell smak.

För 100 köttbullar

Ingredienser

1 kilo blandfärs
1 dl ströbröd
2,5 dl mjölk
1,5 gul lök
50 g smör
1 msk farinsocker
2 ägg
1 msk salt
1 tsk svartpeppar

Köttbullar – gör så här:

  1. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ca 10 min.
  2. Skala och finhacka löken. Stek den i smör tills den fått fin färg. Tillsätt sockret och låt det smälta in i löken. Låt löken kallna.
  3. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, lök, ägg, salt och peppar. Forma färsen till runda köttbullar som läggs på vattensköljd skärbräda.
  4. Stek köttbullarna runt om i smör i en stekpanna ca 5 min.

Recept av Christian Hellberg

Fler recept med: Jul, Köttfärs