Juliga köttbullar

Köttbullar är saftiga med traditionell smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,5 gul lök
  • 50 g smör
  • 1 msk farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ca 10 min.

  2. Skala och finhacka löken. Stek den i smör tills den fått fin färg. Tillsätt sockret och låt det smälta in i löken. Låt löken kallna.

  3. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, lök, ägg, salt och peppar. Forma färsen till runda köttbullar som läggs på vattensköljd skärbräda.

  4. Stek köttbullarna runt om i smör i en stekpanna ca 5 min.

Recept av Christian Hellberg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!