I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Laga julens godaste köttbullar med russin! Receptet kan kännas oväntat, men det är väldigt gott – prova!

För 4

Ingredienser

1 st lök gul
2 msk smör
1 dl mjölk
0,5 dl havregryn
500 g blandfärs
1 dl russin
2 krm svartpeppar nymalen
1 tsk salt
1 st ägg
3 msk Bong Touch of Taste Kalvfond eller ekologisk köttfond
2 msk olja till stekning

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala och hacka löken. Stek den mjuk i smör och ställ åt sidan för att kallna.
  2. Blanda mjölk och havregryn i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter.
  3. Blanda färsen med ägg och krydda med salt och peppar.
  4. Blanda den avsvalnade löken med hackade russin och havregrynsblandningen. Rör sedan ner i färsen.
  5. Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda.
  6. Stek köttbullarna i omgångar i olja i en stekpanna ca 5-7 minuter eller tills de är genomstekta.
Fler recept med: Bong Touch of Taste, Jul, Promotion