Köttbullar i ugn – perfekt inför julen
Det blir mycket att trilla, men i sällskap går det lätt. Att steka köttbullarna i ugnen gör det ännu lättare!
Ingredienser
- 3,75 dl havregryn
- 33 cl vichyvatten - i flaska
- 4 dl vatten - kallt
- 3 ägg
- 2 msk salt
- 0,5 tsk vitpeppar - mald
- 1 tsk kryddpeppar - mald
- 1 tsk svartpeppar - mald
- 1 rödlök - finhackad, lättfräst i smör
- 1 gul lök - riven
- 1,75 kg nötfärs
- 800 g fläskfärs
- 5 msk potatismjöl
Gör så här
-
Blanda havregryn med vichyvatten och kallt vatten.
Låt stå 15 minuter.
-
Vispa upp äggen och blanda dem med havregrynen.
Tillsätt kryddor och lök.
-
Rör ner färserna och potatismjölet och blanda ordentligt.
-
Forma köttbullar och lägg dem i smord långpanna och stek dem mitt i 250° varm ugn gyllenbruna, 8-10 minuter.
-
Låt kallna och lösfrys köttbullarna på en bricka innan de läggs i frysplastpåsar.