Utflytande ”amerikaner” ger variation till julens kakfat. Baka och frys!
För 24 st
Ingredienser
10
torkade aprikoser
1 dl
valnötter
100 g
smör
1 dl
strösocker
1
ägg
0,5 dl
farinsocker
2 dl
vetemjöl
0,5 tsk
bikarbonat
1 krm
salt
0,5 tsk
vaniljsocker
0,5 tsk
mald kanel
200 g
mörk choklad, grovhackad
Julcookies – gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skär aprikoserna i strimlor och grovhacka nötterna.
Smält smör och strösocker i en kastrull och rör ihop ägg och farinsocker i en skål.
Blanda i en bunke vetemjöl, bikarbonat, salt, vaniljsocker, och kanel. Rör försiktigt ner smörblandningen och äggblandningen, aprikoserna och valnötterna.
Låt smeten svalna, grovhacka chokladen och rör ner den.
Klicka ut smeten 8 per plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 6-8 min och låt kakorna svalna på plåten.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.