Julbulgur med torkad frukt

Bulgursallad med grönsaker, frukt och mandel platsar fint på ett klassiskt julbord.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt frukt - blandad, torkad
  • 3 dl bulgur
  • 6 dl vatten - + 1 grönsaksbuljongtärning
  • 300 g morot & palsternacka
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 50 g tomater - soltorkade, i olja
  • 1 msk rapsolja
  • 3 grönkålsstjälkar
  • 2 dl sötmandel

Kryddig chilisås

  • 3 msk chilisås
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl vinäger
  • 0,5 tsk spiskummin - malen
  • 0,5 tsk kanel - malen
  • 0,5 tsk kardemumma - malen
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 0,5 apelsin - skal + saft
  • 1 tsk ingefära - färsk, riven
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

  1. Skär den torkade frukten i bitar och blötlägg några timmar. Rör ihop såsen.

  2. Koka bulgur 10 min i buljong med locket på glänt.

  3. Skala och slanta rotsakerna, skala och strimla löken, skär paprika och torkade tomater i bitar. Fräs grönsakerna glansiga i olja, tillsätt 1/2 dl av fruktens blötläggningsvatten och koka sakta 5 min. Repa och hacka grönkålen och rör ner den.

  4. Sila och blanda ner frukten.

  5. Rör i de kokta bulgurgrynen och skållad, skalad, rostad mandel. Smaka av, blanda med chilisåsen eller ha den separat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!