Julbröd

Ett lättbakat och smakrikt julbröd. Bara att "slänga ihop" ingredienserna – och låt stå i ugnen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl hasselnötskärnor
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 1,5 dl grahamsmjöl - (90)
  • 3 msk vetekli
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 2 krm pomerans - mald, torkad
  • 3 krm anis - mald
  • 2 dl solroskärnor
  • 0,75 dl russin
  • 8 aprikoser - torkade,grovhackade
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl sirap - mörk

Till formen

  • smör
  • vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Halvera nötterna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap. Blanda väl.

  3. Smörj och mjöla en 1 1/2-liters brödform. Häll i brödsmeten och jämna till ytan.

  4. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 2 timmar. Stjälp upp brödet på galler och låt kallna. Linda in det i en handduk och låt vila till nästa dag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!