Julbröd med fikon och nötter

Recept på Julbröd med fikon och nötter. Det går bra att använda andra varianter av färdiga brödmixer och smaksätta enligt receptet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 finax lingonbröd - påse
  • 1 dl hasselnötter - hela
  • 100 g fikon - torkade

Gör så här

  1. Följ påsens anvisning på tillredning, men minska på mjölet med 1 dl. Lägg i stället ner nötkärnorna och grovt hackade fikon. Dela degen i fyra delar. Forma två limpor. Forma de andra delarna till två flätor som läggs utmed ryggen på limpan.

  2. Låt bröden jäsa enligt beskrivningen på paketet. Pensla med uppvispat ägg och grädda bröden enligt paketets anvisningar. Låt kallna under på galler under bakduk. Bröden går bra att frysas in.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!