Julapelsiner med riscrème, vanilj och olivolja

Portionsglasen med riscrème och apelsin kan stå förberedda i kylskåpet och toppas med apelsin-isen och olivoljan vid serveringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl apelsin - pressad
  • 4 blodapelsiner
  • 1 dl grötris
  • 2 dl vatten
  • 6 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde

tillbehör

  • 1 tsk olivolja - per person, fruktig

Gör så här

  1. Frys apelsinsaften i en avlång form. Skala och skär blodapelsinerna i hinnfria klyftor.

  2. Koka ris och vatten under lock ca 10 min. Tillsätt mjölk, socker och skårad vaniljstång. Koka blandningen under lock på svag värme tills riset har kokat sönder, ca 50 min. Mixa och låt kallna.

  3. Vispa grädden och blanda med riset. Varva riscrème och apelsinklyftor i glas. Skrapa  apelsinisen med en gaffel och fördela över. Avsluta med att droppa över 1 tsk olivolja per glas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!