00000

Brûléen har en perfekt  svag brytning av stjärnanis.

För 8 person(er)

Ingredienser

5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 kanelstång
2 stjärnanis
7 äggulor
1,75 dl strösocker
1 apelsin rivet skal

garnering

2 msk råsocker

Jul-brûlée – gör så här:

  1. Koka upp grädde, mjölk,   kanel och sjärnanis i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och låt gräddmjölken stå och dra med kryddorna ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 150°. Vispa upp äggulor, socker och apelsinskal. Sila över gräddmjölken. Häll smeten i portionsformar.
  3. Grädda brûléerna i vattenbad 50-60 min, tills de har stannat. Låt brûléerna kallna. Förvara i kylen över natten.
  4. Strö råsocker på brûléerna och bränn dem med gasolbrännare tills ytan blir knäckig.