Jul-brûlée

Brûléen har en perfekt svag brytning av stjärnanis. Perfekt till jul!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,75 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 7 äggulor
  • 1 kanelstång
  • 1 dl mjölk
  • 1 apelsin - rivet skal
  • 2 stjärnanis

garnering

  • 2 msk råsocker

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk,   kanel och sjärnanis i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och låt gräddmjölken stå och dra med kryddorna ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 150°. Vispa upp äggulor, socker och apelsinskal. Sila över gräddmjölken. Häll smeten i portionsformar.

  3. Grädda brûléerna i vattenbad 50-60 min, tills de har stannat. Låt brûléerna kallna. Förvara i kylen över natten.

  4. Strö råsocker på brûléerna och bränn dem med gasolbrännare tills ytan blir knäckig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!