Jordnötssås

Jordnötterna i jordnötssåsen eller röran är grovhackade och ger ett trevligt  ”crunch”.
Charlotte Jenkinson

Ingredienser

  • 2 dl jordnötter
  • 2 tsk asiatisk fisksås
  • 1 msk lime - pressad
  • 2 msk sweet chili
  • 2 tsk ingefära - finriven
  • 2 tsk soja - ketjap manis eller kinesisk
  • 2 dl kokosmjölk

Gör så här

  1. Blanda nötter (spara några till garnering), fisksås, limesaft, sweet chili, ingefära och soja.

  2. Mixa i matberedare eller med mixerstav till en grovhackad massa. Den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!

  3. Häll på kokosmjölken och mixa tills allt är blandat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!