Jordnötsnudlar med tofu och regnbågsgrönsaker

Jordnötsnudlar med tofu och regnbågsgrönsaker är en enkel variant av pad thai där tunna vermicellinudlar (av mungbönor) och tofu vänds ner i en god jordnötssås.
David Frenkiel
Luise Vindahl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 g glasnudlar
  • 250 g tofu
  • 1 dl cashewnötter - eller jordnötter
  • 2 krm salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 paprika - röd
  • 250 g rödkål
  • 1 dl solrosskott

Jordnötssås

  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 4 msk jordnötssmör
  • 3 msk vatten
  • 1 - 2 msk tamari - eller japansk soja
  • 1 - 2 msk lönnsirap
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 tsk ingefära - riven
  • 2 krm salt

Garnering

  • koriander
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Jordnötssås: Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser och vispa slätt. Krydda med salt.

  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg i nudlarna. Låt koka ca 3 min och sila sedan bort vattnet. Blanda nudlarna med hälften av jordnötssåsen tills de är helt täckta.

  3. Pressa ut all vätska ur tofun med hushållspapper eller en ren kökshandduk. Skär tofun i tärningar.

  4. Grovhacka cashewnötterna och rosta dem med salt i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Ta upp nötterna på ett fat.

  5. Stek tofun i olja i en stekpanna under omrörning 2–3 min. Blanda tofun med resten av jordnötssåsen. Vänd runt så att de blir helt täckta, låt dra när grönsakerna strimlas.

  6. Skala och finstrimla morötterna. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla rödkålen.

  7. Fördela nudlarna i skålar och lägg på tofu och grönsaker i grupper. Toppa med de rostade nötterna och koriander och servera med limeklyftor att pressa över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!