30 minuter
Jordnötsnudlar med tofu och regnbågsgrönsaker – gör så här:
- Jordnötssås: Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser och vispa slätt. Krydda med salt.
- Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg i nudlarna. Låt koka ca 3 min och sila sedan bort vattnet. Blanda nudlarna med hälften av jordnötssåsen tills de är helt täckta.
- Pressa ut all vätska ur tofun med hushållspapper eller en ren kökshandduk. Skär tofun i tärningar.
- Grovhacka cashewnötterna och rosta dem med salt i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Ta upp nötterna på ett fat.
- Stek tofun i olja i en stekpanna under omrörning 2–3 min. Blanda tofun med resten av jordnötssåsen. Vänd runt så att de blir helt täckta, låt dra när grönsakerna strimlas.
- Skala och finstrimla morötterna. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla rödkålen.
- Fördela nudlarna i skålar och lägg på tofu och grönsaker i grupper. Toppa med de rostade nötterna och koriander och servera med limeklyftor att pressa över.