00000

En Asieninspirerad rätt som gillas av både stora och små.

För 4 personer

Ingredienser

250 g äggnudlar
1 stor morot
0,5 purjolök
1 dl salta jordnötter
2 msk majsolja
400 g fläskkött (skinka) strimlat
2 vitlöksklyftor
2,5 msk kinesisk soja
2 krm svartpeppar nymald

Jordnötsnudelwok

 

1. Koka upp vatten i en stor gryta och koka nudlarna enligt förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag.
2. Skala och riv moroten grovt, skölj och strimla purjolöken.
Lägg nötterna i en plastpåse och krossa dem med en brödkavel.
3. Hetta upp oljan i en stor wok eller gryta. Fräs köttstrimlorna hastigt. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs därefter morot och purjolök. Pressa i vitlöksklyftorna.
4. Lägg tillbaka köttet och de avrunna nudlarna. Tillsätt de krossade jordnötterna, soja och peppar. Smaka av med eventuellt mer soja. Servera genast.