Jordnötskex

En svensk gräddig Kvibille eller Bleu Cendré, som är en fransk getmjölksost, passar bra till jordnötskex och madeira.
Elisabeth Johansson

Jordnötskex

  • 75 g smör - rumstempererat
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk muscovadosocker - mörkt eller farinsocker
  • 1 msk sirap - mörk
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 jordnötter

Tillbehör

  • blåmögelost
  • frukt - torkad
  • nötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör, socker, muskovadosocker och sirap . Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i smöret och blanda till en deg.

  2. Dela degen i fyra bitar. Forma till bollar. Platta ut dem till runda plattor, ca ó cm tjocka, på en plåt med baklåtspapper. Grovhacka jordnötterna och strö dem över rundlarna. Kavla in nötterna så att de fastnar i degen.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt svalna på galler. Bryt kakorna i bitar. Servera osten med jordnötskex, torkad frukt och nötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!