Jordnötskakor

Jordnötskakor är knapriga och lätta att göra. Degrullarna kan frysas och skivas upp och gräddas vid akut kakbehov.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 2,5 dl rårössocker
  • 1 ägg
  • 2 msk jordnötssmör
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl jordnötter - salta, hackade

Gör så här

  1. Rör smör och socker till en jämn smet. Blanda i ägg och jordnötssmör. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det till en slät deg. Blanda sist ner jordnötterna.

  2. Gör två rullar av degen, ca 4 cm i diameter, och rulla in i bakplåtspapper. Lägg rullarna i kylen ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 175°. Skär ca 5 mm tjocka skivor av de kylda degrullarna och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen 12–15 min.

  4. Låt dem svalna, lossa dem från plåten och låt kallna på galler. Förvara kakorna torrt i burk med lock.

Recept av Charlotten Jenkinson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!