3.43.43.43.43.4

Jordnötskakor är knapriga och lätta att göra. Degrullarna kan frysas och skivas upp och gräddas vid akut kakbehov.

För 50 kakor:

Ingredienser

125 g smör, rumsvarmt
2,5 dl rårörsocker
1 ägg
2 msk jordnötssmör
4 dl vetemjöl, (240 g)
1 tsk bakpulver
2 dl jordnötter, salta, hackade

15 minuter + 1 timme i kyl + 15 minuter i ugn

Jordnötskakor – gör så här:

  1. Rör smör och socker till en jämn smet. Blanda i ägg och jordnötssmör. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det till en slät deg. Blanda sist ner jordnötterna.
  2. Gör två rullar av degen, ca 4 cm i diameter, och rulla in i bakplåtspapper. Lägg rullarna i kylen ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 175°. Skär ca 5 mm tjocka skivor av de kylda degrullarna och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen 12–15 min.
  4. Låt dem svalna, lossa dem från plåten och låt kallna på galler. Förvara kakorna torrt i burk med lock.

Recept av Charlotten Jenkinson

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar