4.34.34.34.34.3

Jordnötsdressad kelpnudelsallad med zucchini och sojabönor är en enkel och snabbfixad lunchrätt med krämig jordnötssmak och mycket krisp. Testa att lägga till tofu eller ägg för en ännu matigare variant.

För 4 personer:

Ingredienser

1 paket kelpnudlar, (sjögräsnudlar), 300 g
1 zucchini, liten
4 morötter
250 g sojabönor

Jordnötsdressing:

0,5 dl jordnötssmör
0,5 vitlöksklyfta
0,5 dl vatten
1 msk sesamolja
1 msk lime, pressad 
2 krm salt

Garnering:

koriander
jordnötter, naturella

25 minuter + 50 minuter för blötläggning och marinering

Jordnötsdressad kelpnudelsallad med zucchini och sojabönor – gör så här:

  1. Häll av och skölj kelpnudlarna. Lägg dem i kallt vatten ca 20 min.
  2. Dressing: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser. Krydda med salt.
  3. Häll av nudlarna och låt dem rinna av väl. Blanda med jordnötsdressingen och låt dra ca 30 min.
  4. Ansa zucchinin och skrubba morötterna. Skala zucchini och morötter med en julienneskalare eller använd en grönsakssvarv för att få nudelliknande grönsaksstrimlor. Tina sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Rosta jordnötterna i en torr, het stekpanna tills de får en gyllene färg.
  5. Blanda kelpnudlar, grönsaksnudlar och sojabönor. Toppa med koriander och jordnötter.