1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och vispa pösigt.
3. Sikta ner mjöl och bakpulver. Blanda i jordnötter, jordnötssmör och choklad. Rör ihop till en deg. Gör en rulle och skär ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen 15-20 min tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.
Jordnötscookies
Kakorna behöver inte vara exakt jämna och runda. Det blir roligare om de får vara lite olika.
För 30 kakor
Ingredienser
125 g | smör |
1,25 dl | råsocker |
1,25 dl | farin, brun |
1 | ägg |
4 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
2 dl | salta jordnötter |
2 msk | jordnötssmör |
100 g | choklad, mörk, hackad (gärna från Ghana) |