00000

Knapriga och ”otroligt goda”, sa redaktionen när dessa kakor av- smakades i provköket. Annika, som är mjölkallergiker, tipsar om att kakorna går utmärkt att baka på mjölkfritt margarin. Välj då mörk choklad som oftast är mjölkfri.

För 30 kakor

Ingredienser

100 g mjölk- eller mörk choklad
1 dl salta jordnötter, hackade
1,5 dl strösocker
2 dl brun farin
250 g smör
1 ägg
4 dl vetemjöl, (240 g)
0,75 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Jordnötschokladkakor med chokladbitar

1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka choklad och jordnötter. Rör de båda sockersorterna och smör poröst. Tillsätt ägget.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner det i smeten tillsammans med choklad och nötter. Rör ihop till en smidig deg.  Forma degen till runda bollar.
3. Lägg bollarna glest på bak-pappersklädda plåtar.
4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.