55555

Jordnötsbrownie har god ­sälta av jordnötter. Kakan är inte så kladdig och passar att ta med ut i det fria. God också att äta som dessert tillsammans med glass eller grädde och jordgubbar.

För 8 bitar:

Ingredienser

100 g choklad, mörk
100 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 msk kakao
1 dl jordnötssmör
0,5 dl jord­nötter, salta

15 minuter + 25 minuter i ugn

Jordnötsbrownie – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret och lägg i chokladen. Rör tills chokladen smält.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj­socker, salt och kakao i en skål. Häll smör- och chokladblandningen i äggsmeten och sikta ner mjölblandningen.
  3. Täck en form, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Klicka ut jordnötssmöret och strö över jordnötterna.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min, tills jordnötssmöret smält. Ta ut kakan och dra en kniv genom jordnötssmöret så att ett fint mönster bildas. Grädda ytterligare ca 20 min. Låt kakan kallna innan den skärs i bitar.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar