Jordgubbsylt med citron och vanilj

Sylten är gjord på syltsocker som redan innehåller pektin, citronsyra och natriumbensoat, enklare kan det inte bli. Vi har förstärkt smaken med mer citron och vanilj. Önskar du en mer finfördelad sylt kan bären skivas innan de kokas till sylt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 tsk citron - finrivet skal
  • 0,5 dl citron - pressad saft
  • 3 dl syltsocker

Gör så här

  1. Rensa jordgubbarna. Dela vaniljstången på längden. Lägg jordgubbar, vaniljstång, citronskal, pressad citronsaft och socker i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter.

  2. Ta bort ev skum. Skrapa ur vaniljfrön och lyft upp stången. Låt stå under lock ca 5 minuter. Rör om försiktigt och häll upp sylten på varma väl rengjorda burkar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!