Jordgubbstiramisu

Tiramisu med jordgubbar och apelsin är en god kombination. Här i en fluffig tiramisu med savoiardikex.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 apelsiner - saften (ca 2,5 dl)
  • 0,5 dl Cointreau - apelsinlikör
  • 3 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarponeost
  • 300 g jordgubbar
  • 2 msk kakao
  • 12 jordgubbar
  • 12 savoiardikex

Garnering

  • jordgubbar

Gör så här

  1. Blanda samman apelsinsaft och Cointreau. Dela äggen och vispa vitorna till hårt skum. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden.

  2. Blanda grädde, äggulor och mascarpone. Snoppa jordgubbarna och mixa dem med en mixerstav och vänd ner i gräddblandningen. Vänd ner de vispade äggvitorna.

  3. Lägg en klick jordgubbskräm i 12 glas. Dela kexen mitt itu och doppa i apelsinsaften. Lägg en halva i varje glas. Fortsätt med en klick kräm, andra doppade halvan av kexet och avsluta med kräm. Låt stå kallt minst 3 timmar.

  4. Lägg en remsa bakplåtspapper över halva glaset och pudra över lite kakao. Ta bort papperet. Garnera med en jordgubbe.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!