20 min + 40 min i ugnen + minst 4 tim i kylen
Jordgubbstårta – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa snabbt ihop ägg och socker.
- Dela smöret i bitar. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält smör och choklad i en skål över vattenbad eller i mikron (ca 2 min på 600 W).
- Tillsätt chokladsmeten till äggsmeten.
- Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt med en gaffel i en separat bunke.
- Sikta mjölblandningen genom en sil i smeten. Blanda med en slickepott (här hittar du en slickepott från Roy Fares).
- Smörj en kakform med löstagbar kant (24 cm i diam). Ströa med kakao och häll i smeten.
- Baka mitt i ugnen ca 40 min. Provstick – kakan ska vara fast men ändå lite kladdig.
- Låt kakan svalna och ställ i kylen. Det är viktigt att kakan är kall när man delar den (och om den går sönder lite är det inte hela världen…).
- Dela kakan i 3 tårtbottnar. Vispa grädde och florsocker.
- Ansa och snoppa jordgubbar-na. Mosa 1/3 av dem grovt. Vänd in moset i grädden.
- Bred jordgubbsgrädde mellan tårtlagren och på toppen. Garnera med resterande jordgubbar.