Jordgubbstårta med apelsin och mandeltoppar – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa 2 ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, mjölk, apelsinskal och mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ca 26 cm i diameter.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Lossa kakan från formen och låt den svalna.
- Höj ugnstemperaturen till 250°. Riv mandelmassan fint. Blanda mandelmassa och 1 ägg. Fyll smeten i en spritspåse med krusig tyll. Lägg kakbottnen på en bakpappersklädd plåt. Spritsa mandelmassan i små toppar runt om kakan. Grädda mitt i ugnen 6–8 min tills topparna fått fin färg. Låt kallna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm 1 dl apelsinsaft och socker. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften. Låt kallna. Vispa grädden och blanda med apelsinsaften. Droppa resten av apelsinsaften på tårtbotten.
- Ansa och halvera jordgubbarna. Fördela moussen på tårtan och täck med jordgubbar. Smält gelén och ringla över jordgubbarna. Ställ tårtan i kylskåpet tills den ska serveras.