00000

Underbart läskande! Jordgubbarna kan bytas ut mot hallon.

För 6 portioner

Ingredienser

400 g färska jordgubbar
10 färskä jordgubbar till servering
1 dl vit sirap
1 citron
2 äggvitor
1 msk strösocker

20 min + 3 tim i frysen

Jordgubbssorbet

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Pressa 3 msk citronsaft.
  2. Mixa 400 g jordgubbar, citronsaft och sirap till en slät puré med en stavmixer eller i en blender.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum meden elvisp. Tillsätt sockret och vispa till en slät maräng.
  4. Vänd in marängen i jordgubbspurén med en slickepott (här hittar du en slickepott från Roy Fares). Fyll en form (ca 20 x 30 cm) med marängen.
  5. Frys ca 3 tim och rör varje halvtimme. Servera med färska jordgubbar.