Jordgubbssorbet med saltrostade pumpakärnor

Glykos i sorbet ger en smidig konsistens.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar - (500 g)
  • 1 gelatinblad
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk glykos - (30 g) (eller flytande honung)
  • 3 gröna kardemummakapslar - (eller 0,5 tsk stötta kardemummakärnor)

Garnering

  • 2 msk pumpakärnor
  • 0,5 tsk rapsolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna och mixa dem till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp socker, vatten, glykos och kardemumma. Sila. Lyft upp gelatinbladet och smält det i den varma lagen. Låt kallna.

  3. Blanda lagen med jordgubbs- puré och kör i glassmaskin. Lägg sorbeten i en form och ställ in den i frysen minst 1 timme.

  4. Rosta pumpakärnorna i olja och strö över salt.

  5. Kula upp sorbeten och toppa med saltrostade pumpakärnor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!