55555

Jordgubbssoppa med punschglass är en snabbgjord dessert. Punschen kan ersättas med Cointreau eller Grand marnier som variation.

För 4 personer:

Ingredienser

1 liter jordgubbar
0,5 citron
1 msk strösocker, + 0,5 dl
0,5 dl vatten
0,5 liter vaniljglass
2 msk punsch

Garnering:

citronmeliss

10 minuter

Jordgubbssoppa med punschglass – gör så här:

  1. Snoppa jordgubbarna. Skär 100 g jordgubbar i små tärningar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av 1/2 msk skal och pressa ut 2 msk saft. Blanda de tärnade jordgubbarna med citronskal och 1 msk socker. Ställ i kylen.
  2. Mixa resterande jordgubbar med citronsaft, 1/2 dl socker och vatten. Ställ i kylen.
  3. Ta fram glassen ca 5 min före servering. Vispa den tillsammans med punsch med elvisp tills den är fluffig.
  4. Häll jordgubbssoppan i tallrikar och klicka i glassen. Strö över de tärnade jordgubbarna och garnera med citronmeliss. Servera genast.
Fler recept med: Fredagsmat, Frukt och bär