Jordgubbssoppa med punschglass

Jordgubbssoppa med punschglass är en snabbgjord dessert. Punschen kan ersättas med Cointreau eller Grand marnier som variation.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 citron
  • 1 msk strösocker - + 0,5 dl
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 l vaniljglass
  • 2 msk punsch

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna. Skär 100 g jordgubbar i små tärningar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av 1/2 msk skal och pressa ut 2 msk saft. Blanda de tärnade jordgubbarna med citronskal och 1 msk socker. Ställ i kylen.

  2. Mixa resterande jordgubbar med citronsaft, 1/2 dl socker och vatten. Ställ i kylen.

  3. Ta fram glassen ca 5 min före servering. Vispa den tillsammans med punsch med elvisp tills den är fluffig.

  4. Häll jordgubbssoppan i tallrikar och klicka i glassen. Strö över de tärnade jordgubbarna och garnera med citronmeliss. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!