15 minuter + 3 timmar vila
Jordgubbssoppa – gör så här:
- Snoppa och skär ca 350 g jordgubbar i bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 1 msk saft.
- Lägg jordgubbarna i en skål och blanda med citronskal, citronsaft, socker, snittad vaniljstång och vin. Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme, så jordgubbarna vätskar sig. Ställ in i kylen ca 2 timmar.
- Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i jordgubbarna. Mixa till en slät soppa.
- Snoppa och skär 400 g jordgubbar i skivor strax före servering. Blanda ner i soppan.
- Trä upp marshmallows på tunna grillspett. Grilla dem 2–3 sekunder på varje sida. Servera dem till soppan. Garnera ev med mynta eller citronmeliss.
Recept av Charlotte Jenkinson