Recept av Charlotte Jenkinson
Jordgubbssoppa
Ingredienser
- 350 g jordgubbar - + 400 g
- 0,5 citron
- 50 g muscovadosocker - mörkt
- 0,5 vaniljstång
- 1,5 dl muscatvin - t ex Nivole
Tillbehör
- 12 marshmallows - stora
- ev mynta - eller citronmeliss
Gör så här
-
Snoppa och skär ca 350 g jordgubbar i bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 1 msk saft.
-
Lägg jordgubbarna i en skål och blanda med citronskal, citronsaft, socker, snittad vaniljstång och vin. Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme, så jordgubbarna vätskar sig. Ställ in i kylen ca 2 timmar.
-
Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i jordgubbarna. Mixa till en slät soppa.
-
Snoppa och skär 400 g jordgubbar i skivor strax före servering. Blanda ner i soppan.
-
Trä upp marshmallows på tunna grillspett. Grilla dem 2–3 sekunder på varje sida. Servera dem till soppan. Garnera ev med mynta eller citronmeliss.