4.54.54.54.54.5

Under det knapriga smulet döljer sig en jordgubbskompott. Vår goda paj med fluffigt täcke är en given succé.

För 6 personer:

Ingredienser

1 liter jordgubbar
1 dl rårörsocker
1 msk citron, pressad
2 tsk majsstärkelse, Maizena

Smul:

100 g havrekex, t ex Hob nobs
75 g smör, rumsvarmt
1 dl vetemjöl
0,5 dl rårörsocker
0,25 krm salt

Garnering:

100 g marshmallows-fluff

Tillbehör:

vaniljglass

15 minuter + 20 minuter i ugn

Jordgubbssmulpaj med marshmallow-fluff – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Snoppa jordgubbarna och halvera dem.
  2. Lägg jordgubbarna i en kastrull och tillsätt socker, citronsaft och majsstärkelse. Koka ca 2 min, till lätt simmig konsistens. Fördela kompotten i en stor (26 cm i diameter) eller två mindre (15 cm) ugnssäkra formar.
  3. Krossa kexen och nyp ihop med smör, mjöl, socker och salt. Fördela smulet över kompotten.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min (paj i stor form tar ca 30 min), tills pajen fått fin färg. Låt svalna lite. Klicka marshmallows-fluff över pajen och bränn av med brännare. Servera med glass.

Marshmallow-fluff

Marshmallow-fluff på burk finns på den amerikanska hyllan i butiken. Om du inte hittar det kan du använda vanliga marshmallows och bränna av.

pren