Jordgubbssalsa med avokado, jalapeño, lime och mynta

Jordgubbsalsa med avokado, jalapeño, lime och mynta passar perfekt som tillbehör till exexmplvis grillad fläskfilé eller kyckling.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar
  • 0,25 rödlök
  • 1 jalapeño
  • 2 avokador
  • 1 - 2 msk lime - pressad
  • 0,5 dl mynta - hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skiva rödlöken fint. Lägg den i kallt vatten ca 30 min. Sila av vattnet.

  2. Snoppa jordgubbarna och skär dem i bitar. Kärna ur och finhacka jalapeñon. Kärna ur och tärna avokadon.

  3. Rör försiktigt ihop alla ingredienser. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!