Jordgubbssalsa

En somrig fredagsgourmet med bland annat färskpotatis och jordgubbar. Fast jordgubbarna här serveras på ett ovanligare sätt, nämligen som kryddigt tillbehör till oxfilén. I jordgubbssalsan ingår muscovadosocker, som blivit allt vanligare i våra matbutiker. Det går dock att ersätta med det vanligare farinsockret.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar - färska
  • 1 schalottenlök - finhackad
  • 1 röd spansk peppar - finhackad
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och blanda med finhackad schalottenlök och pepparfrukt, muscovadosocker, salt och vinäger. Låt stå svalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!