Jordgubbssallad med chèvre

Vänd ihop salladen med dressingen strax före serveringen så håller den sig fräsch och krispig länge.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g pinjenötter
  • 2 påsar babyspenat - (à 80 g)
  • 400 g miniplommontomater i olika färger
  • 1 l jordgubbar
  • 150 g chèvreost
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger - ljus fruktig tex persika
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Skölj spenaten. Skär tomaterna på längden. Snoppa jordgubbarna och dela dem som är stora.

  2. Blanda jordgubbar, spenat och tomater i en stor skål. Tillsätt pinjenötter och smula över chèvre. Blanda olja, balsamvinäger och salt. Häll det över salladen och blanda ordentligt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!