Jordgubbssallad med avokado
Sött, salt och syrligt i fräsch sallad. Passar som tillbehör till grillat eller som förrätt.
Ingredienser
- 500 g jordgubbar
- 2 avokador
- 1 gul lök - färsk
- 250 g körsbärstomater
- 2 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk honung
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 4 dl rucolasallad
Gör så här
-
Skiva jordgubbarna. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skala och skiva löken. Halvera tomaterna.
-
Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar i en skål. Lägg i jordgubbar, avokado, lök och tomater.
-
Vänd runt och låt salladen stå en stund.
-
Vänd ner rucolan och servera salladen till fetaost, kallskuret, kyckling eller skaldjur.