Jordgubbssallad med avokado

3.53.53.53.53.5

Sött, salt och syrligt i fräsch sallad. Passar som tillbehör till grillat eller som förrätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g jordgubbar
2 avokador
1 gul lök, färsk
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
4 dl rucolasallad

Jordgubbssallad med avokado  – gör så här:

  1. Skiva jordgubbarna. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skala och skiva löken. Halvera tomaterna.
  2. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar i en skål. Lägg i jordgubbar, avokado, lök och tomater.
  3. Vänd runt och låt salladen stå en stund.
  4. Vänd ner rucolan och servera salladen till fetaost, kallskuret, kyckling eller skaldjur.
Fler recept med: Frukt och bär, Sallader