Jordgubbssallad med avokado

Sött, salt och syrligt i fräsch sallad. Passar som tillbehör till grillat eller som förrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 2 avokador
  • 1 gul lök - färsk
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 dl rucolasallad

Gör så här

  1. Skiva jordgubbarna. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skala och skiva löken. Halvera tomaterna.

  2. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar i en skål. Lägg i jordgubbar, avokado, lök och tomater.

  3. Vänd runt och låt salladen stå en stund.

  4. Vänd ner rucolan och servera salladen till fetaost, kallskuret, kyckling eller skaldjur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!