Jordgubbspaj med kokostäcke  

Jordgubbspaj med kokostäcke. Saltet ger pajdegen en god smakbrytning. Och smultäcket får dessutom härlig smak av brynt smör.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Täcke

  • 150 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl kokos - riven
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dem i en pajform och blanda med socker och potatismjöl.

  2. Täcke: Bryn smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt socker, kokos, mjöl och salt. Blanda snabbt ihop till ett smul. Smula degen över jordgubbarna.

  3. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna.

  4. Servera pajen ljummen med vaniljglass till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!