4.24.24.24.24.2

Jordgubbspaj med kokostäcke. Saltet ger pajdegen en god smakbrytning. Och smultäcket får dessutom härlig smak av brynt smör.  

För 6-8 personer:

Ingredienser

500 g jordgubbar
0,5 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Täcke:

150 g smör
1,5 dl strösocker
2 dl kokos, riven
2 dl vetemjöl
2 krm salt

Tillbehör:

vaniljglass

15 minuter + 30 minuter i ugn

Jordgubbspaj med kokostäcke – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dem i en pajform och blanda med socker och potatismjöl.
  2. Täcke: Bryn smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt socker, kokos, mjöl och salt. Blanda snabbt ihop till ett smul. Smula degen över jordgubbarna.
  3. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna.
  4. Servera pajen ljummen med vaniljglass till.