1.Muffins: Sätt ugnen på 225°. Vispa smör och socker. Rör ner ägg, mjölk och citronskal.
2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten.
3. Dela ev de frysta jordgubbarna om de är stora och rör försiktigt ner dem i smeten. Fördela smeten i muffinsformar. Fyll inte mer än halva formen annars riskerar de att rinna ut. Använder du muffinsplåt går det att fylla något mer. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
4. Jordgubbssallad: Tärna jordgubbar och strimla basilika. Blanda jordgubbar, och basilika. Smaksätt med balsamvinäger och råsocker.
5. Toppa muffinsen med jordgubbssalladen.
Jordgubbsmuffins med vaniljsås
Lättbakade muffins som blir till en god dessert med en frisk jordgubbssallad och lyxig vaniljsås med äkta vanilj.
För 24 st
Ingredienser
Muffinssmet:
150 g | smör |
2 dl | strösocker |
2 | ägg |
1 dl | mjölk |
0,5 | citron, rivet skal |
4 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
200 g | jordgubbar, frysta |
Jordgubbssallad med basilika:
1 l | jordgubbar, färska |
1 | basilika, ask |
1 msk | balsamvinäger |
2 msk | råsocker |