Jordgubbsmousse

Recept på jordgubbsmousse. Det går bra med både frysta och färska jordgubbar till moussen. Använder du färska så ta gärna undan några till dekoration.
Recept på jordgubbsmousse.
Recept på jordgubbsmousse. Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 200 g jordgubbar
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,25 dl vatten
  • 2 äggulor
  • 2 msk honung
  • 1 gelatinblad
  • 2,5 dl vispgrädde

Garnering

  • kola- och kokoskakor - se recept

Gör så här

  1. Blanda jordgubbar, vaniljstång, socker och vatten i en kastrull. Koka på svag värme till en kompott. Ta upp vaniljstången och mixa kompotten slät med mixerstav. Låt kallna.

  2. Vispa äggulor och honung till ett krämigt skum, ca 5 min. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  3. Vispa grädden fluffig och fast. Smält gelatinbladet med lite grädde i en kastrull. Tillsätt lite av äggskummet. Blanda ner gelatinblandningen i äggkrämen. Tillsätt kompotten och vänd sist ner grädden.

  4. Fördela moussen i glas och ställ i kylen ca 2 timmar. Garnera moussen med krossade kakor.

Recept av: Alexandra Larsson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!