Jordgubbsmousse

Recept på jordgubbsmousse. Det går bra med både frysta och färska jordgubbar till moussen. Använder du färska så ta gärna undan några till dekoration.  

För 6 personer:

Ingredienser

200 g jordgubbar
0,5 vaniljstång
0,5 dl strösocker
0,25 dl vatten
2 äggulor
2 msk honung
1 gelatinblad
2,5 dl vispgrädde

Garnering:

kola- och kokoskakor, se recept

20 minuter + 2 timmar i kyl

Gör så här:

  1. Blanda jordgubbar, vaniljstång, socker och vatten i en kastrull. Koka på svag värme till en kompott. Ta upp vaniljstången och mixa kompotten slät med mixerstav. Låt kallna.
  2. Vispa äggulor och honung till ett krämigt skum, ca 5 min. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
  3. Vispa grädden fluffig och fast. Smält gelatinbladet med lite grädde i en kastrull. Tillsätt lite av äggskummet. Blanda ner gelatinblandningen i äggkrämen. Tillsätt kompotten och vänd sist ner grädden.
  4. Fördela moussen i glas och ställ i kylen ca 2 timmar. Garnera moussen med krossade kakor.

Recept av: Alexandra Larsson