3.53.53.53.53.5

Recept på en enkel jordgubbsmarmelad. Bara tre ingredienser behövs: Jordgubbar, syltsocker och lime. Blir supergott till sommarfrukosten att servera på bröd med jordnötssmör.

För 3 dl:

Ingredienser

1 liter jordgubbar, (500 g)
250 g syltsocker
1 msk lime, pressad

Tillbehör

3 dl jordgubbar
surdegsbröd
jordnötssmör

15 minuter + tid att kallna

Jordgubbsmarmelad – gör så här:

  1. Snoppa jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar.
  2. Lägg jordgubbar och limesaft i en kastrull och låt koka upp. Sila i en silduk, mät till 8 dl.
  3. Koka upp saften med syltsockret och låt koka ca 3 min, skumma under tiden. Häll upp i väl rengjorda burkar och ställ i kylen.
  4. Serveringsförslag: Skär surdegsbrödet i skivor. Rosta dem i brödrosten. Bred på jordnötssmör och jordgubbsmarmelad. Lägg på färska jordgubbar och servera direkt.