00000

Med syltsocker får du till en god marmelad på nästan ingen tid. God till skorpor, rostat bröd och croissant.

För 1 burk

Ingredienser

1 l jordgubbar, (500 g)
0,5 vaniljstång
250 g syltsocker
1 lime, (ca 1 msk) pressad

Jordgubbsmarmelad med lime och vanilj – gör så här:

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  2. Lägg jordgubbar, vaniljstång, vaniljfrön och syltsocker i en kastrull. Låt alltsammans koka upp under omrörning. Koka sedan marmeladen 2-3 min. Skumma under tiden.
  3. Häll i limesaft och rör om.
  4. Låt marmeladen stå kvar i kastrullen ca 10 min innan den hälls upp på väl rengjord burk. Sätt på locket och förvara marmeladen i kylen.