Jordgubbsmarmelad med lime och vanilj

Med syltsocker får du till en god marmelad på nästan ingen tid. God till skorpor, rostat bröd och croissant.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar - (500 g)
  • 0,5 vaniljstång
  • 250 g syltsocker
  • 1 lime - (ca 1 msk) pressad

Gör så här

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

  2. Lägg jordgubbar, vaniljstång, vaniljfrön och syltsocker i en kastrull. Låt alltsammans koka upp under omrörning. Koka sedan marmeladen 2-3 min. Skumma under tiden.

  3. Häll i limesaft och rör om.

  4. Låt marmeladen stå kvar i kastrullen ca 10 min innan den hälls upp på väl rengjord burk. Sätt på locket och förvara marmeladen i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!